China is hard op weg om de grootste leverancier van foie-gras te worden. Het Britse bedrijf Creek Project Investments investeert miljoenen ponden in het bouwen van ‘s werelds grootste foie-grasfaciliteit, in China. Volgens het bedrijf hebben zij meer dan 200 hectare grond gereserveerd waarop men naar verwachting binnen vijf jaar 100 miljoen ganzen en eenden wil fokken.
Er is een duidelijke toename in groei van foie-grasproductie in Azië, ondanks het enorme dierenleed wat met de productie ervan gepaard gaat. China wil zelfs de grootste producent van de vervette lever worden. Diverse fabrieken worden gebouwd, dankzij de sponsoring van het Britse bedrijf.
Een verziekt orgaan in een gemarteld dier, dat onder de franse naam ‘foie gras’ voor een hoge prijs wordt verkocht. De productie van foie gras komt tot stand door onaanvaardbaar dierenleed. De dieren worden meerdere keren per dag onder dwang gevoederd. Bij elke gans of eend wordt een buis in de keel gestoken, waardoor met een pneumatisch hydraulisch systeem gekookte maïs wordt gepompt – een zeer wrede en pijnlijke methode. Hun lever vervet, wordt tien keer zo groot en bereikt een gewicht van maximaal één kilogram. De dieren kunnen zich net verzetten, doordat ze met een ijzeren klem aan de bodem van de kooi worden vastgezet.
Dwangvoeding voor foie-grasproductie wordt als ernstige dierenmishandeling beschouwd en is dan ook verboden in 14 Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Het verbod kan makkelijk worden omzeild door de productie in een land als China, die dit verbod niet kent, te voeren.
De internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters heeft Creek Project Investments schriftelijk verzocht om hun betrokkenheid bij ’s werelds grootste foie-grasfabriek in China te beëindigen.
Bron ©PiepVandaag.nl Mirjam Roenhorst
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
4 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Dank je wel Erna voor die link,ik hoop dat het teruggedraaid blijft!!
Door veel druk van buiten is de beslissing alweer teruggedraaid
http://www.guardian.co.uk/world/2012/may/11/british-firm-chinese-foie-gras
Tja,weer in China hoor,met dank aan de britten,die dit misschien in hun eigen land niet mogen.
Maar niet alleen in China wordt dit gemaakt helaas.
Vreselijk dierenmishandeling en idiote mensen die dit willen eten.
Maar mensen denken helaas niet verder na.
Ik denk als mensen een filmpje hiervan zouden zien,dat ze zich nog wel eens zouden bedenken.
Die britten moeten hun eigen lever opeten,gadverdamme je gaat in dat vreselijke dierenleed toch niet investeren.