Liefde leidt onbedoeld tot dierenleed, blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van World Animal Protection. De dierenbeschermingsorganisatie vroeg daarom speciaal op de dag van de liefde aandacht hiervoor.

dierenleed
Tijgers in het wild | ©iStock by Getty Images LR

Uit het onderzoek van TNS Nipo in opdracht van World Animal Protection blijkt dat 41% van de Nederlanders een attractie met wilde dieren bezoekt, uit liefde voor dieren. Wereldwijd ligt dit aantal zelfs nog hoger, namelijk op 48%. Hieruit blijkt dat veel mensen die van dieren houden blind zijn voor het vele dierenleed dat achter dit vermaak schuilgaat.

Zo is een olifantenrit onmogelijk zonder eerst de ‘wil’ van het dier te breken. Dit gebeurt op een wrede manier door het nog jonge dier dagenlang af te zonderen, vast te binden, uit te hongeren en te mishandelen. Ook aan het onder dieren liefhebbende toeristen steeds populairder wordende op de foto gaan met tijgers kleeft leed. De tijgers worden hiervoor geïntimideerd met geweld en verdoofd door urenlange blootstelling aan de zon, en brengen hiervoor hun leven door aan een kettingen of in kleine kale kooien.

Cynische voorlichtingsfilmpjes
Om mensen van dit dierenleed bewust te maken voert World Animal Protection wereldwijd campagne met cynische voorlichtingsfilmpjes. Met deze filmpjes wil de organisatie toeristen, nog vóórdat ze boeken, wijzen op de vaak verborgen wreedheden achter toeristische attracties zoals een olifantenrit of een foto met een tijger.

dierenleed
Op de foto met een tijger in Thailand | © World Animal Protection

Wilde dieren horen in het wild, waar ze op gepaste afstand door toeristen bewonderd kunnen worden. Attractie waar direct contact met wilde dieren wordt aangeboden betekent altijd dat dieren hiervoor lijden.

Een van de campagnefilmpjes bekijk je hier:

Persbericht World Animal Protection