November is dé perfecte maand om beversporen te zoeken. In deze tijd van het jaar vallen de sporen van bevervraat steeds meer op, doordat de vegetatie aan de oevers lager wordt en de bomen en struiken verliezen hun bladeren. Bevers eten nu vooral bast en twijgen van bomen en struiken en dat is nu goed te zien.
Aangeknaagde bast en twijgen zijn dus bewijs van de aanwezigheid van bevers. Maar ook geheel omgevallen bomen, doordat de bevers ze hebben aangeknaagd komen voor. Verder zijn op veel plekken zogenaamde ‘beverhoutjes te vinden’, takjes waarvan de bast helemaal is afgegeten. Een lichtkleurig, bijna wit, houten stokje blijft over. Vaak zijn deze aan de oevers te vinden.
In de lente en zomer eten bevers ook kruiden en waterplanten, maar in de herfst en winter is de kwaliteit van deze planten te slecht voor bevers om van te leven.
Heb je ook beversporen gevonden en daar een mooie foto van kunnen maken? Stuur deze naar PiepVandaag: info@piepvandaag.nl. De mooiste foto’s worden geplaatst op PiepVandaag.nl!
Bron: Natuurbericht ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor