De Universiteit van Minnesota heeft onderzocht hoe een dieet de zin in seks van hamsters beïnvloed. Het onderzoek is door In Defense of Animals (IDA) verkozen tot één van de meest belachelijke experimenten van 2011.
IDA heeft op twee gronden kritiek op het experiment. Ten eerste vindt ze het een verspilling van belastinggeld. Het onderzoek is betaald van drie door de overheid gefinancierde subsidies van The National Institutes of Health (NIH). Ten tweede ziet ze het als een verspilling van tijd, want wat hebben we er aan te weten hoe een dieet de zin in seks van hamsters beïnvloed?
Op de website van IDA lees je meer informatie over het controversiële onderzoek van de Universiteit van Minnesota:
“Scientists at Lehigh University and the University of Minnesota found that putting hamsters on a diet had no significant impact on their abilities to perform or enjoy sexual intercourse, although they appeared less motivated to initiate it. Female hamsters who had been fed 75 percent of what they would normally eat for 8-11 days tended to spend more time with food and less time with male hamsters when given a choice between them. They also hoarded more food — big surprise.“
NIH heeft een jaarlijks budget van 32 miljard dollar. Hun missie is om gezond leven te verlengen en de lasten van ziekte en arbeidsongeschiktheid te verminderen. De lijst die IDA heeft samengesteld, suggereert echter dat sommige van de gefinancierde onderzoeken ver van dat doel afdwalen.
Hier de top 10 van de meest belachelijke “wetenschappelijke” conclusies uit 2011, dankzij, o zo nuttige experimenten met dieren:
- Laboratoria zijn stressvol voor apen;
- Ratten vinden Miles Davis beter onder invloed van cocaïne;
- Citroenfrisse geur kan erecties bij apen veroorzaken;
- Geluiden en anatomie van de alligator verschillen van die van de mens;
- Besmettelijk gapen bij apen is empathisch;
- De zenuwen voor bittere smaak lijken te werken bij ratten;
- Hamsters op dieet verkiezen voedsel boven seks;
- Studie van prairie veldmuizen suggereert dat alleenstaande moeders hun kinderen minder liefdevol opvoeden;
- Ratten die meer rondrennen lijken angstiger;
- Ratten met geneesmiddel-geïnduceerde artritis hebben het zwaarder met trainen.
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
4 Comments
Comments are closed.
ik doe mijn spreekbeurt over dierenmishandeling en als k foto’s aan het kijken ben van cosmetische dierenproeven moet ik bijna huilen. ik zag laatst op een foto een verbrand hondje.
Dit is echt om te huilen. Ten eerste en vooral voor de dieren. Ten tweede voor het “intelligente” dier dat hiervoor belasting betaald.
men spreekt niet voor niets van mensdom…en dierenrijk…
echt, wie verzint die onzin?!!! laat die onderzoekers dat soort dingen lekker op zichzelf testen! zo erg, dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen en zijn daardoor gewoon een makkelijk slachtoffer voor dit soort praktijken. maar goed dat er steeds meer organisaties zijn die voor ze opkomen en die ook steeds meer gehoord worden door de politiek en de samenleving (helaas nog wel veeeeel te weinig)