Camerabeelden, gemaakt met een cameraval, bevestigen het succes van een 14-jarig project van Conservation International (CI) en de Cambodjaanse overheid. Op de beelden is te zien hoe een kudde van twaalf wilde Aziatische olifanten, inclusief kalveren, diep in het Cardamom gebergte in Cambodja eet, beweegt en met elkaar communiceert.
David Emmet, senior vice president van CI is blij.
“Dat er zoveel jonge dieren in een groep leven, wil zeggen dat de olifanten zich voortplanten. Dit is een teken dat hun omgeving stabiel is en zij weinig stress ervaren. Het feit dat er zoveel dieren in het gebied leven, betekent dat het programma werkt!”
Conservation International publiceerde de beelden half januari en lanceerde tegelijkertijd een nieuw fonds voor behoud van het project. Al 14 jaar lang werkt CI nauw samen met de Cambodjaanse overheid om dit bos te beschermen. In 2002 werd 400.000 hectare land aangewezen als beschermd gebied. En met succes. Waar andere bossen met 15% in grootte afnamen door illegale houtkap, ging er maar 2% van de bossen in het beschermde gebied verloren.
Het Cardamom gebergte staat bekend als één van de grootste natuurreservaten in Cambodja. Eén derde van alle Cambodjaanse beschermde dieren is hier te vinden, waaronder de Siamese krokodil en de Aziatische zwarte beer. Behalve voor de dieren, is het oerwoud zeer belangrijk voor 3,5 miljoen mensen die in of nabij het Cardamom gebergte leven.
Het nieuwe fonds heeft al zo’n $2,5 miljoen opgehaald, maar heeft nog $7,5 miljoen nodig. Hiermee kan het project voortgezet worden. Het geld is onder andere bedoeld om rangers te betalen en gemeenschappen rondom het gebergte te ondersteunen.
Met een cameraval werd een kudde van twaalf olifanten gefilmd:
Bron ©PiepVandaag.nl Lenny Haanen
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?