Pinguïns hebben een enorm knuffelgehalte. Niet alleen in tekenfilms zijn deze dieren populair, ook levend zijn ze geliefd. Reden voor een op geldbeluste horecaondernemer in Japan om vier levende pinguïns als attractie in zijn bar te houden. En hij is niet de enige…
Bezoekers van de Penguin bar Ikebukuro in Tokio kunnen onder het genot van een drankje en een hapje hier vier levende pinguïns bekijken. Volgens de eigenaar heeft hij de dieren omdat hij zoveel van pinguïns houdt, maar hij houdt waarschijnlijk nog meer van betalende klanten. De eigenaar is zelfs trots op zijn bar met levende dieren en steekt niet onder stoelen of banken dat hij zo gehecht is aan zijn dieren.
Niet schattig maar schandalig
Helaas is dit niet de enige horecalocatie in Tokio waar levende pinguïns worden gehouden voor vermaak van de gasten, er zouden inmiddels nog zeker drie andere locaties zijn in Japan. Ook in de Iru Bar in Okinawa bevinden zich levende pinguïns om mensen te entertainen. Lekker eten en drinken gecombineerd met schattige dieren loont, dat is het idee. Maar het houden van pinguïns in een dergelijke omgeving is verre van schattig, het is schandalig. De dieren leven in een dieronvriendelijke, onnatuurlijke omgeving. Dag en nacht verblijven ze in een luidruchtig café met tl-licht, tussen de drukke, veelal opdringerige, soms zelfs dronken, bezoekers. Op vaste tijden worden de dieren gevoerd. Gasten kunnen speciaal reserveren om het voeren mee te mogen maken.
Dierencafés trend in Japan
Bars en restaurants waar levende dieren gehouden worden, zijn geliefd in Japan. Het is echt een trend aan het worden. Zo is er ook een bekend, immens populair kattencafé en een drukbezocht uilencafé. Blijkbaar is er een markt voor deze zaken en storen de gasten zich niet aan de slechte omstandigheden waaronder de dieren worden gehouden. De Ikebukuro Bar doet ondertussen goede zaken. Elke avond is de zaak volgeboekt. Aanraken van de pinguïns is verboden. Het houden ervan jammergenoeg niet. Voorlopig zitten de pinguïns Penta, Peeko, Teppei en Kuro dus in een bar in Tokio en niet in Zuid-Afrika waar ze vandaan komen.
Bron ©PiepVandaag.nl Lydia Zittema
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Vreselijk zoals ook op deze manier weer dieren misbruikt en commercieel uitgebuit worden. En hoe dom zijn mensen toch dat ze daar naar toe gaan en niet willen zien dat zo iets absoluut niet klopt en helemaal niet leuk is. Hoog tijd voor wettelijke rechten en bescherming van dieren. Ik vrees echter dat we daarvoor nog tientallen jaren geduld zullen moeten hebben.