Smudge is een klein, vier maanden oud babybeertje, dat door Animals Asia is gered van een berengalboerderij. Naast gemalen botten van tijgers is berengal het belangrijkste bestanddeel in de traditionele Chinese geneeskunde. Het zou werken tegen tal van kwaaltjes en onder andere in China wordt het gezien als een waar wondermiddel.
Ruim 20.000 beren lijden voor de productie van dit zogenaamde medicijn. Er zijn 68 legale bedrijven en zeker honderden illegale berengalboerderijen. Berengal wordt “getapt” uit een levende beer. Door middel van een permanente katheter met slangen en een kraan in de buik van de beer wordt het maagsap afgetapt. De dieren hebben constant wonden die niet of slecht behandeld worden.
Smudge zou een verschrikkelijk leven hebben gehad op de berengalboerderij en constante pijn hebben geleden, ware het niet dat ze gered is door Animals Asia, een organisatie die al meer dan tien jaar strijdt tegen deze wrede industrie.
Bekijk hieronder de aandoenlijke video van babybeertje Smudge:
Bron: One Green Planet ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Prachtig om te zien dat kleine babybeertje. Het lijkt bijna als in een tekenfilm. Klimmen kan hij al behoorlijk. Heel mooi en aandoenlijk om te zien. Tegelijk schieten mij bijna de tranen in de ogen. Wat een verschrikkelijk leed zou dit lieve diertje tegemoet gaan omwille van de waanzin van de mens. En al die andere beren en andere dieren die al dat leed hebben, dag in dag uit. Het geloven van de mens in allerlei onzin die zij zich wijs laten maken veroorzaakt enorm veel ellende in de wereld voor heel veel mensen en voor heel veel dieren. Hopelijk stopt dat een keer. Maar geweldig dat dit prachtige beertje gered is. Ik ben wel benieuwd waar hij nu naar toe gaat. Jammer dat dat niet vermeld staat. Hopelijk krijgt hij een heel mooi, lang, gezond en waardig leven.
Wat een ontroerend mooi filmpje! En gelukkig dat deze gered is van een leven met veel pijn.
Dank je Piep, dit filmpje laat je even het dierenleed vergeten.