Animal Rights is woedend over de aanhoudende misstanden op eendenfokkerijen gelieerd aan Tomassen Duck-To. De dierenrechtenorganisatie reageert op nieuwe beelden die zijn gemaakt door onze collega’s van PETA. Hierop is te zien hoe verzwakte eenden op een Duitse eendenfokkerij aan hun lot worden overgelaten, of zonder verdoving de keel worden doorgesneden.
Undercover
In augustus bracht Animal Rights nog schokkende beelden naar buiten van een elf maanden durend onderzoek naar eendenfokkerijen in Hierden en Ermelo. Ook deze bedrijven zijn eigendom van of gelieerd aan Tomassen Duck-To. Animal Rights directeur Robert Molenaar:
“Alle eenden op de fokkerijen zaten onder de viezigheid omdat ze zich niet kunnen wassen. Daarnaast zagen we vele hulpbehoevende, zieke dieren die aan hun lot werden overgelaten.”
Bekijk hier de beelden:
Net plofkippen
De dieren leven in dichte stallen en komen nooit buiten. Omdat ze geen toegang hebben tot open water kunnen de eenden natuurlijke gedragingen zoals zwemmen en snebberen niet vertonen. Daarnaast leidt het selectief fokken op snelle groei en hoog gewicht net als bij plofkippen tot bewegingsproblemen, hart-, lever- en longproblemen en vroegtijdige sterfte.
In Nederland worden jaarlijks zo’n 8 miljoen eenden gehouden op circa 50 fokkerijen die voornamelijk op de Veluwe gevestigd zijn. Tomassen Duck-to is de spil in deze sector met een eigen broederij, slachthuis en samenwerkingsverband met eendenfokkerijen.
10.000 handtekeningen
Animal Rights is een petitie gestart voor een verbod op de eendenfokkerij. Deze petitie is inmiddels 10.000 keer getekend. Daarnaast roept het de supermarktketen PLUS op om geen eend meer te verkopen omwille van het dierenleed.
Teken de petitie hier.
Persbericht Animal Rights
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Ermeloër Tomassen sponsort een voetbalclub in Ermelo en heeft een eigen kunstwerk met een arme eend op een wereldbol op een rotonde in Ermelo en houdt zo de schijn hoog dat hij goed bezig is. Hierdoor wordt hij gesteund in de gemeenteraad van Ermelo en heeft hij vrijspel in het uitvoeren van zijn foute manier van bedrijfsvoering in Nederland en andere werelddelen die avonds verlicht worden op de wereldbol op de rotonde in Ermelo. Wanneer gaat de dierenbescherming optreden en de gemeente Ermelo het “bedrijfs kunstwerk”weg halen? Van meeste Ermeloërs die vlees blijven eten en er verder niet over nadenken hoeven we niks te verwachten zolang de sport maar gesponsord blijft worden. Ik ging ervan uit dat bedrijven regelmatig moeten worden gecontroleerd?, ik zie via een oude digitale krant dat er alleen maar een wethouder een bezoekje heeft gebracht aan het bedrijf van Tomassen, maar waar blijft de inspectie bij de fokkerijen?
Op alle bedrijfsmatige slachterijen in NL is elke dag een controleur aanwezig.
En op de vleeseendenbedrijven wordt geregeld ( onaangekondigd) gecontroleerd.