Albert Heijn blijft stunten met vlees van dieren die in slechte omstandigheden hebben geleefd. Hiermee stimuleert de supermarktketen de verkoop van industrievlees ten koste van vlees met een welzijnskeurmerk. Wakker Dier wil dat Albert Heijn stopt met kiloknallen en start daarom deze week een tv-spot tegen de supermarktketen.
Door te stunten met industrievlees hoopt Albert Heijn klanten te lokken. Volgens Wakker Dier vergroot de supermarktketen daarmee de vraag naar dieronvriendelijke producten. Wakker Dier start daarom een campagne tegen de grootgrutter. Het afgelopen half jaar scoorde Albert Heijn hoog in de kiloknallerranglijst van Wakker Dier. Naast kiloknallerkip, stuntte Albert Heijn ook met industrievarken en vlees van uitgemolken melkkoeien.
Bekijk de tv-spot hieronder:
Welzijnsproblemen
De welzijnsproblemen bij de dieren achter de kiloknallers is groot. Kiloknallerkippen komen nooit buiten, en de kiloknallerkip van Albert Heijn krijgt zelfs geen daglicht. Industrievarkens hebben weinig leefruimte. Zo is per vleesvarken van 25 kilo nog geen winkelwagen aan ruimte in de stal. In Nederland leven miljoenen dieren in de vee-industrie.
Stop de kiloknaller
Wakker Dier wil dat de supermarkten hun aanbiedingen inzetten om verduurzaming te versnellen in plaats van te remmen. Daarom voert Wakker Dier campagne tegen kiloknallers. Als er meer aandacht komt voor diervriendelijkere alternatieven, zal de vraag naar vlees met een keurmerk stijgen. En daarmee krijgen ook meer dieren een beter leven.
Persbericht Wakker Dier
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Ja, ik zag net hun folder v oor deze week, allemaal varkensvlees op de voorpagina en ook in de folder wordt je bedolven onder het kiloknallervlees. Om misselijk van te worden.
Er wordt steeds gezegd dat klanten zelf kunnen kiezen en het aanbod bepalen. Maar supermarktketens en boeren zouden ook gezamenlijk kunnen beslissen om te stoppen met die kiloknallers. Laten ze kwaliteit leveren in plaats van die rotzooi van zieke, zwaar uitgebuite en mishandelde dieren. Oliemaatschappijen vragen ook niet of we goedkope benzine of diesel willen van slechte kwaliteit, die zorgen gewoon dat je auto er honderdduizenden kilometers op blijft rijden.
Voedsel voor mensen zou dan toch op zijn minst ook aan hoge eisen moeten voldoen!
Ho Ho Jeroen, boeren die kunnen beslissen om te stoppen met kiloknallers?
Volslagen onzin, de boer heeft helemaal NIETS te zeggen over de prijs van producten in de supermarkt.
Sterker nog, de mededingingsregels verbieden boeren om ook maar iets van invloed op de prijs te hebben.
Elke boer zou het liefst een eerlijke prijs voor zijn/haar dieren ontvangen, en met alle plezier alle vormen van dierhouderij, en de aantallen daar op aanpassen. Maar er is geen keus, de supers/consument gaat over het algemeen maar voor 1 ding, en dat is goedkoop.
Verder ligt er geen vlees van zieke, zwaar uitgebuite en mishandelde dieren in het schap.
En ja, oliemaatschappijen zorgen er ook wel voor dat hun benzine precies aan de minimum normen voldoen, en niets meer.Niet voor niets dat sommige oliemaatschappijen adverteren met DUURDERE extra kwaliteit benzine.
En ja, voedsel voldoet aan hoge eisen, het is nog nooit in de geschiedenis zo goed ( en goedkoop overigens) geweest