Op 10 augustus zet Stichting AAP lampongaap Piep in het zonnetje: zij won de Leukste Dier Verkiezing in het kader van het 40-jarig bestaan van AAP. Het verhaal van het aapje met de droevige ogen kreeg de meeste stemmen op de website van AAP. Vanwege haar bijzondere verhaal krijgt Piep’s portret een prominente plek op het kantoor van AAP. Als extra cadeautje lanceert pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op de Kemphaan op 10 augustus een Broodje Piep, een exotisch apenbroodje waarvan een deel van de opbrengst naar AAP gaat.
Dit voorjaar startte AAP een verhalenwedstrijd voor (ex-)medewerkers en vrijwilligers ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum. Tientallen verhalen over de dieren van AAP werden ingezonden. Vrijwilligster Essa Reijmers schreef het winnende verhaal over Piep, het aapje dat in de Franse havenstad Calais in beslag werd genomen toen ze met haar eigenaren op weg was naar Ierland. Piep zou worden geëuthanaseerd, ware het niet dat de Franse douaniers medelijden met haar kregen en via de plaatselijke dierenbescherming Stichting AAP inschakelden. Eenmaal bij AAP kreeg ze de naam Piep, als ‘mascotte’ van toenmalig aspirant-omroep Piep (nu: PiepVandaag). Het is dan ook niet zo gek dat oprichter Karen Soeters van PiepVandaag haar uiterste best deed Piep stemmen te bezorgen. De lampongaap liet dan ook al snel koplopers chimpansee Mojo en stekelvarken Stevie achter zich.
Tijdens een speciaal ‘Piep-moment’ op 10 augustus overhandigen AAP en PiepVandaag het portret van Piep mét haar verhaal op canvas aan vrijwilligster Essa. Dit vindt plaats in pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op de Kemphaan, waar Essa en de andere aanwezigen de eerste exemplaren van het Broodje Piep mogen proeven. Daarna wordt van elk verkocht Broodje Piep 1 euro gedoneerd aan het werk van AAP.
©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?