In Kaziranga National Park in India hebben stropers weer een neushoorn gedood. Het dode lichaam van de mannelijke Indische neushoorn is afgelopen woensdag door boswachters gevonden. Het karkas was doorboord met kogels.
Dinsdagavond zijn er door boswachters schoten gehoord. Volgende dag werd het dode lichaam van de neushoorn gevonden. Dit is de zestiende neushoorn die dit jaar slachtoffer is geworden van stropers in Kaziranga National Park. In oktober werd in het park ook al een neushoorn gedood.
Forest Minister Pramila Rani Brahma van de Indiase staat Assam heeft autoriteiten binnen het nationale park opgeroepen stevig op te treden tegen stropers en harde maatregelen te nemen om wilde dieren in de staat te beschermen. Afgelopen dinsdag heeft de Special Task Force (STF) een parkmedewerker en vier stropers gearresteerd wegens hun betrokkenheid bij het stropen van neushoorns.
Kwetsbaar
De Indische neushoorn onderscheidt zich van andere neushoorns doordat hij maar één hoorn heeft en een dikke, geplooide huid. Hij wordt ook wel ‘pantser-neushoorn’ genoemd. Oorspronkelijk kwam deze neushoornsoort in geheel Zuid-Azië voor, maar aan het begin van de 20e eeuw was hij bijna uitgeroeid. Zijn hoorn is nog altijd zeer gewild als ingrediënt van traditionele oosterse medicijnen, maar het dier wordt tegenwoordig effectief beschermd. De populatie groeit de laatste jaren gelukkig weer. Waren er in 2004 nog maar ruim 2500 exemplaren over, heden ten dage zijn dat er ruim 3000. Op de rode lijst van de IUCN staat de Indische neushoorn als ‘kwetsbaar’ aangemerkt.
Bronnen: Indiablooms, WNF, Wikipedia ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Soms vind ik het moeilijk om niet moedeloos te worden.
Allerlei trieste en destructieve zaken waar veel geld aan verdiend kan worden blijven maar doorgaan.
De wereld wordt steeds meer beheerst door hebzucht, egoïsme, machtswellust en waanzin.
Hopelijk keert het tij en komt er een wereld met respect voor al wat leeft, duurzaamheid en vrede.