Protesteren helpt! In de Verenigde Staten zouden alle wilde paarden en ezels op grondgebied van de overheid gedood worden. Het ging om een zogenaamde ‘noodmaatregel’ om ruimte te maken voor de veehouderij. 45.000 paarden en ezels zouden ten behoeve van de vee-industrie worden gedood. Dierenbeschermers kwamen massaal in opstand en dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat de Amerikaanse overheid afziet van de plannen.
Op dit moment worden de paarden vooral in het westen van de Verenigde Staten gevangen en overgebracht naar staatskralen. Het Bureau of Land Management (BLM) heeft aangegeven de grootste moeite te hebben om adoptanten te vinden voor de wilde paarden en ezels. De dieren in overheidskralen en weilanden houden kost het BLM ieder jaar miljoenen dollars.
Een adviesraad had vorige week aanbevolen de dieren te doden of te verkopen aan slachtbedrijven:
“De dieren die ongeschikt zijn voor de verkoop moeten op de meest humane manier vernietigd worden.”
Opstand
Daarop kwamen dierenbeschermers massaal in opstand. Tom Gorey, woordvoerder van het BLM, laat nu weten dat ze het huidige zorgbeleid van niet-geadopteerde en onverkochte wilde paarden en ezels zullen continueren, en geen dieren naar de slachtbank zal sturen.
Het natuurlijk leefgebied van de paarden en ezels wordt in beslag genomen door de vee-industrie. Daarom worden de paarden al tijden gevangen en overgebracht naar door de overheid gerunde kralen en graslanden. Er leven naar schatting nog zo’n 67.000 paarden en ezels in het wild, vooral in Californië en Nevada. Holly Hazard van Humane Society of the US stelt dat er sprake is van ‘jarenlang verkeerd management’:
“De beslissing van de adviesraad is een aanfluiting van hun zorgverantwoordelijkheid.”
Bron ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?