De jonge ijsbeer Siku kan dagelijks gevolgd worden via de webcam. Zo inspireert hij mensen wereldwijd om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en het poolijs te redden.
Het schattige ijsbeertje Siku veroverde de wereld na zijn geboorte op 22 november 2011, in het Scandinavian Wildlife Park in Denemarken. Het park besloot hem met de hand groot te brengen, toen bleek dat zijn moeder geen melk produceerde.
Siku, wiens naam ‘zee ijs’ betekent, kan sinds 27 februari 2012 dagelijks gevolgd worden via de webcam. Je kunt zo de jonge ijsbeer zien spelen, leren en opgroeien. De beste tijd om hem te bekijken is tussen 10.00 en 12.00 uur.
Het idee voor de Siku Cam is ontstaan uit een samenwerking tussen het Scandinavian Wildlife Park, Polar Bears International en Explore.org. Siku wil graag dat mensen wereldwijd hun ecologische voetafdruk verkleinen, zodat het Arctische ijs gered kan worden. Dit is noodzakelijk voor zijn soort om te kunnen overleven. De organisaties hopen dat de webcam deze wens van Siku helpt te vervullen.
Robert Buchanan, voorzitter en CEO van Polar Bears International, vertelt dat het doel van de webcam is om mensen verliefd te laten worden op dit kleine ijsbeertje en ze zo te inspireren hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Dit zal helpen om het Arctische ijs te redden.
IJsberen leven op het Arctische ijs, maar de opwarming van de aarde zorgt ervoor dat dit ijs in rap tempo smelt. Voorspellingen geven aan dat twee derde van de wereldpopulatie ijsberen verdwenen zal zijn tegen het midden van deze eeuw, tenzij we actie ondernemen om onze collectieve ecologische voetafdruk te verkleinen.
Ben je nieuwsgierig geworden naar Siku? Bekijk hem op de Siku Cam, hieronder alvast een voorproefje.
Bron ©PiepVandaag Isabelle Oostendorp
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?