Om de bewoners van de door verschrikkelijke explosies getroffen Chinese stad Tianjin te overtuigen dat het met de vervuiling van chemische stoffen in het gebied reuze meevalt heeft de overheid kippen, duiven en konijnen ingezet. De dieren werden twee uur lang in kooitjes in het gebied gezet.
De kippen, de duif en de konijnen leven nog en dat is bijna wonderlijk te noemen. De locatie is namelijk zo gevaarlijk dat militairen van de afdeling chemische oorlogsvoering en de brandweer het gebied alleen betreden met gasmaskers.
Op 12 augustus verwoestten explosies een groot deel van de industrieterreinen en een deel van het havengebied van de stad Tianjin. De explosies vonden plaats in een opslag waar containers stonden met chemicaliën. Volgens de lokale autoriteiten bevatten de containers 700 ton giftig natriumcyanide en duizenden tonnen aan andere gevaarlijke stoffen. In de regio is in het water 356 keer zoveel cyanide aangetroffen dan is toegestaan.
Thousands of dead fish wash up at Tianjin, a week after chemical blasts http://t.co/mO8dR71X5Y pic.twitter.com/KHkqyDS4Ez
— TIME.com (@TIME) 21 augustus 2015
Bronnen: NRC.nl & DeMorgen.be ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Twee uur lang lijkt me geen bewijs. Zeker niet als klachten pas later kunnen gaan ontstaan als organen minder goed gaan functioneren. Ik zou zeggen, zet een aantal van die overheidsfunctionarissen in een kooi neer, die hebben dit alles groen licht gegeven en de bevolking in gevaar gebracht.
Ik had gehoopt dat China de economische vooruitgang beter zou laten verkopen dan in andere landen die hen voor gegaan zijn, maar helaas maakt men hier dezelfde ernstige structurele fouten, waarbij grote financiële korte termijn winsten de boventoon voeren en gezondheid, natuur, milieu en dieren daaraan ondergeschikt gemaakt worden. De vervuiling van de aarde en de versnelde klimaatverandering gaan in hoog tempo verder, zodat het steeds moeilijker wordt om het tij te keren voor een gezonde duurzame wereld.