Een 23-jarige Amerikaanse man kan tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor zware dierenmishandeling. Voordat orkaan Milton in Florida aankwam, besloot hij niet om zijn hond in veiligheid te brengen, maar om hem vast te binden aan een hek.

orkaan Milton
Man aangeklaagd voor vastbinden hond tijdens orkaan Milton | Foto: FHP Tampa via X

Dit nieuws kwam aan het licht nadat Florida Highway Patrol troopers een hond, een bull terriër, op 9 oktober hadden gered. Beelden van de redding gingen viraal op social media.

Orkaan Milton

In de virale video is te zien hoe de hond, die nu Trooper heet, in het stijgende water staat. Hij zat hier ongedekt vast toen verwoestende orkaan Milton toesloeg. Zijn ‘baasje’ vertelde onderzoekers dat hij naar een andere staat was gevlucht om aan de storm te ontsnappen. Hij had de hond achtergelaten omdat hij niemand kon vinden die voor hem kon zorgen.

Verdachte wil hond terug

Orlando Morales, de agent die de hond redde, kreeg een tip van een chauffeur en zocht ijverig tot hij het dier vond. Hij bracht hem in veiligheid, en Trooper is nu ondergebracht bij een pleeggezin.

Tot grote verbazing ging de verdachte naar het dierenasiel en liet foto’s van zijn hond zien in een poging om het eigendom terug te krijgen. Dat is misschien niet zo’n goed idee voor de hond, ook doordat er vijj jaar gevangenisstraf boven zijn hoofd hangt. “In Hillsborough County nemen we dierenmishandeling zeer serieus”, zo meldt officier van justitie Suzy Lopez.

“Deze verdachte wordt beschuldigd van een misdrijf en kan tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor zijn daden. Eerlijk gezegd vind ik dat niet genoeg. Hopelijk kijken de wetgevers naar deze zaak en overwegen ze om de wet aan te passen, zodat mensen die hun dieren achterlaten tijdens een noodtoestand zwaarder gestraft kunnen worden.”

Adoptieverzoeken

Sinds ze Trooper hebben opgevangen, heeft de organisatie al veel adoptieverzoeken ontvangen. Het zal dus waarschijnlijk niet lang duren voordat hij een nieuw thuis heeft. Op dit moment zijn ze vooral bezig om de hond veilig te laten voelen in zijn nieuwe omgeving.

Bron:

#GNvdD: Hond na vijf dagen uit boom gered na orkaan Helene

©AnimalsToday.nl Kasper Wienk