In Tilburg heeft een hondeneigenaar zijn dieren achtergelaten in een bloedhete auto. De politie moest ingrijpen toen bleek dat de temperatuur in het voertuig was opgelopen tot maar liefst 36,5 graden.

bloedhete auto
Laat een hond nooit achter in de auto bij warm weer | Foto (illustratief): publiek domein

Het incident gebeurde op een parkeerplaats aan de Hestiastraat. De dieren zaten ongeveer een kwartier opgesloten in de bloedhete auto, meldt het Brabants Dagblad. Net op het moment dat agenten arriveerden, kwam de eigenaar terug.

Vaker honden aangetroffen

Een dag eerder moest de Brabantse politie ook al in actie komen. Bij de Efteling waren twee honden achtergelaten in een camper op de parkeerplaats. Toen de beveiliging van het pretpark de dieren ontdekte, bleek de temperatuur binnen zo’n 35 graden te zijn. De eigenaren waren op dat moment van hun dag in het park aan het genieten en hadden de honden in de camper achtergelaten, ondanks dat de regels van de Efteling dit verbieden.

bloedhete auto
Het wordt in een auto al snel ruim 35 graden | Foto: publiek domein

De politie waarschuwt ieder jaar opnieuw voor de gevaren van het achterlaten van dieren in een voertuig. De hitte in een afgesloten auto kan snel oplopen, wat binnen tien minuten fataal kan zijn voor honden. De honden van de auto in Tilburg hebben gelukkig geen blijvend letsel overgehouden aan het avontuur in de bloedhete auto.

Bloedhete auto is levensgevaarlijk

Laat nooit je hond (of andere dieren) achter in de auto. Ook niet als er een raampje open staat, ook niet als de ramen geblindeerd zijn, ook niet als het een witte auto is, ook niet als de auto half in de schaduw staat en ook niet als het maar voor heel even is. En zeker niet als je denkt ‘oh daar kan hij wel tegen’. Je hond kan binnen 15 minuten komen te overlijden.

Bron:

AnimalsToday.nl Reportage: Je hond achterlaten in de auto? Zo voelt dat!

©AnimalsToday.nl