Een echtpaar stelt een van hun honden ter adoptie beschikbaar via het dierenasiel van Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC). Na twee dagen spijt besluiten ze het hondje weer op te halen. De gezonde Teddy hoort dan in quarantaine te zitten, maar kreeg een dodelijke spuit.
Ivo en Natasja besloten twee weken geleden een van hun honden af te staan aan het dierenasiel van Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC), in de hoop dat zij voor Teddy een nieuwe adoptiefamilie zouden vinden. De stichting beloofde deze wens te vervullen. Hiervoor tekende het stel een afstandsverklaring ter adoptie van Teddy en gaven netjes het vaccinatieboekje af. Het gezonde teefje, een kruising tussen een rottweiler met een Westpointer (zwerfhond/bastaard, liever naturashond), zou wel eerst een week in quarantaine gaan; vastgelegd in de Curaçaose dierenwetgeving. Daarna zou het dier beschikbaar zijn voor adoptie.
Valse beloftes, Teddy dood
Bij thuiskomst kregen Ivo en Natasja meteen spijt van hun besluit het hondje af te staan. Teddy hoorde toch bij de familie en ook de andere honden ervoeren een groot gemis. Om deze reden besloot het stel hun geliefde viervoeter weer op te halen uit het asiel. Teddy zou daar immers nog in quarantaine zitten. Twee dagen later, toen Ivo bij het asiel kwam, werd hij naar de hokken begeleid door medewerkers van Dierenbescherming Curaçao. Samen gingen zij op zoek naar Teddy. Die was echter nergens te vinden. Toen bleek al gauw dat de gezonde hond was afgemaakt.
.
Update: Dierenbescherming Curaçao kreeg opdracht opvangcentrum voor zwerfdieren te bouwen
Zogenaamde dierenbescherming
Stichting Dierenbescherming Curaçao (SDBC) doodt gezonde honden en katten die worden afgestaan of aangeleverd bij het asiel. De reden hiervoor is dat er te weinig opvangplaatsen beschikbaar zijn.
In de regel moeten opgevangen honden en katten minstens zeven dagen in quarantaine, voordat er gekeken wordt naar een mogelijke reden voor de doding van het dier. Bij het afstaan van een huisdier, houdt de stichting zich beslist niet aan deze wet. De dierenbescherming zelf heeft dit beleid bevestigd tegenover House of Animals. Maar als er helemaal geen opvangplaatsen zijn, waar verblijven dan al die straathonden en -katten gedurende de door de wet verplichte eerste zeven dagen quarantaine?
In onderstaande video vertellen de eigenaren over Teddy. Dierenbescherming Curaçao krijgt aan het eind de kans om te reageren, gaat daarbij voorbij aan hun wettelijke verplichtingen en geeft de schuld aan Ivo en Natasja. Deze organisatie kan de naam ‘dierenbescherming’ niet langer dragen, aangezien de geldende dierenwetgeving niet wordt gerespecteerd.
.
Petitie tegen dodelijke vangactie
Binnenkort begint deze ‘dierenbescherming’ met een vangactie van straatdieren, waarbij vrijwilligers een centje kunnen bijverdienen met de aanlevering van deze honden en katten. Hierbij zullen met name de gemakkelijk op te pikken straatdieren worden gepakt, die al door verschillende stichtingen zijn ingeënt, teruggeplaatst en nu worden verzorgd en gemonitord. Mogelijk zullen ook loslopende huisdieren hetzelfde noodlot tegemoet gaan. House of Animals is daarom een petitie gestart: ‘Stop het doden van honden en katten op Curaçao’.
Bron:
- 5WPress
- 5W Press – News & Infotainment/YouTube
- Teken de petitie:
.
©AnimalsToday.nl Jennie Cools
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?