Queen Elizabeth wil dat er in haar nieuwe kleding geen bont meer wordt verwerkt. Dat schrijft haar styliste, modeontwerper Angela Kelly in een boek. Er zal alleen nog nepbont toegepast worden. Helaas heeft de koningin van het VK nog niet besloten om al haar oude bontjassen, -mutsen en -stola’s in de wilgen te hangen.
Mocht het komende winter nodig zijn dat koningin Elizabeth in het openbaar optreedt, dan zal ze zich niet meer hullen in bont, zoals vroeger erg vaak het geval was. Haar styliste en modeontwerper Angela Kelly schrijft dat in het boek The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe, over 25 jaar werken voor het Britse koninklijk huis als kledingadviseur en styliste. Kelly schrijft:
“Als Hare Majesteit een afspraak moet bijwonen in bijzonder koud weer, wordt vanaf 2019 nepbont gebruikt om ervoor te zorgen dat ze warm blijft.”
Mocht de Queen toch nog in het openbaar gezien worden met bont dan is dat een oude jas of muts. Claire Bass van Humane Society International UK geeft desondanks aan enthousiast te zijn over het statement van de Britse koningin:
“De beslissing van koningin Elizabeth om ‘faux te gaan’ is de perfecte weerspiegeling van de stemming van het Britse publiek, waarvan de overgrote meerderheid de wreedheid van bont verafschuwt en er niets mee te maken wil hebben.”
Overigens bestaan er zeer goede redenen om ook geen ‘faux fur‘, of nepbont te dragen, omdat daarmee het beeld van bont in het straatbeeld blijft bestaan. Bont hoort toe aan de dieren en dat beeld wordt het beste gediend door ook geen namaakbont te dragen.
Met het besluit om geen bont meer in nieuwe kledingontwerpen te willen is Queen Elizabeth de eerste van het Britse koningshuis die bont officieel in de ban heeft gedaan. Nu nog de oude bontjassen, bontstola’s en -mutsen uit de garderobe halen en dan is de 93-jarige Queen qua kleding helemaal van deze tijd.
Bronnen
©AnimalsToday.nl Bart van Riel
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?