De politie van Zoetermeer heeft beelden gedeeld over de bevrijding van een oververhitte kat uit een hete auto. Er werd een ruitje ingetikt om de kat te kunnen redden. Of er sprake is van nalatigheid is onbekend. De kat is overgedragen aan de dierenambulance.
Het is niet nog bekend of de oververhitte kat door nalatigheid of uit eigen beweging in de auto terechtkwam. Om het dier te bevrijden moest een raampje ingetikt worden. Na de bevrijdingsactie door de politie volgde de dierenambulance die zich over de kat ontfermde, om te zorgen dat het dier weer op adem en temperatuur kwam.
Onze collega’s hebben afgelopen week een kat uit een hete auto gehaald en overgedragen aan de medewerkers van de dierenambulance! Tot op heden is niet bekend of de kat van de eigenaar van het voertuig was of dat deze er zelf in geklommen is. ^fb pic.twitter.com/4VxAZqIhdO
— Politie Zoetermeer (@POL_Zoetermeer) 10 mei 2018
NOOIT
Hoewel niet zeker is of de kat zelf de auto is ingeklommen zeggen we het toch nog een keer: laat NOOIT een dier achter in een auto, ook niet met een raampje op een kier, ook niet voor heel even. De temperatuur in de auto kan erg snel oplopen, in een tijd die voor dieren al snel dodelijk is. In tegenstelling tot mensen kunnen honden, katten, konijnen, cavia’s en al die andere huisdieren NIET tegen snel oplopende (hoge) temperaturen.
Zo voelt dat
Wat wij nog met enig gemak volhouden is voor dieren al dodelijk. Hoofdredacteur Karen Soeters van Animals Today nam de proef op de som. Hoewel Karen werd begeleid overviel de hitte haar toch. En dat viel best even tegen. Bekijk het videoverslag hieronder:
Doe iets!
Zie je zelf een dier in een hete auto, bel dan meteen 144! En mocht de nood echt te hoog zijn, tik dan een ruitje in, of vraag een omstander dat te doen, en bel meteen de dierenambulance.
Bronnen: Politie Zoetermeer/Twitter, RTL Nieuws ©AnimalsToday.nl Bart van Riel
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Vreselijk.
Dit blijft ondanks alle waarschuwingen maar voorkomen, met honden, maar ook met baby’s, vogels en dus ook met katten.
Als ik zo iets zou zien gaat er meteen een ruitje uit! De politie bellen en wachten tot die hier 15 of 20 minuten later gearriveerd zullen zijn duurt veel te lang en bovendien kunnen die ook niets beters doen dan een ruitje intikken. Iedere minuut wachten kan blijvend ernstige schade opleveren of fataal zijn. Dus ruitje er uit en het dier of de baby redden!