De afgelopen tien jaar hebben stropers in het nationale Minkébé National Park in Gabon meer dan 11.000 olifanten gedood. Het gaat om bosolifanten, de kleinste soort olifanten, die helaas door hun hardere en rechtere slagtanden bijzonder gewild zijn door illegale handelaren in ivoor.
Dat blijkt uit cijfers van een onderzoek van twee natuurbeschermingsorganisaties waaronder het Wereld Natuur Fonds in samenwerking met de regering van Gabon. Het schrikbarende aantal staat gelijk aan maar liefst twee derde van alle olifanten die in het park leefden.
Wereldwijd leven er naar schatting nog zo’n 100.000 bosolifanten. De helft daarvan woont in Gabon waar nog veel bossen zijn.
Met name in Azië neemt de vraag naar ivoor snel toe. Volgens natuurbeschermers is de deur wijd open gezet voor de illegale handel in slagtanden door de groeiende invloed en investeringen van China.
”Als wij de stroperij niet snel aanpakken, is de toekomst van de bosolifanten in gevaar”, aldus Lee White van het Gabonese overheidsorgaan dat toezicht op de nationale parken houdt.
Bron: Nu.nl ©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Mensen die erom vragen hebben evenveel schuld of misschien nog wel meer, want is er geen vraag, dan hoef je ook niet aan te bieden.
Mensen denken dat alles van hun is, zie veeboeren, het zijn mijn dieren en daar doe ik mee wat ik wil.
Dus dieren hebben volgens veel mensen geen recht op eigen leven, vandaar ook, zolang er slachthuizen zijn, zullen er ook oorlogen zijn.
Bah, rotstropers.
Ivoor, wat moet je er mee?
Er is toch wel een ander materiaal om mooie dingen mee te maken?
Waarom moeten deze prachtige dieren sterven om hun tanden.
Het is hun eigendom en daar moeten de mensen van afblijven…punt uit!!
Groet,
Elizabeth