Een koe uit India bleek rond te lopen met 71 kilo zwerfafval in haar maag. Dit werd ontdekt tijdens een operatie nadat de koe betrokken raakte bij een ongeluk. Ze bleek tijdens de operatie ook nog eens drachtig te zijn. De koe en haar kalf overleefden de operatie niet.
71 kilo zwerfafval
In India zwerven zo’n vijf miljoen koeien rond in de steden. Ze ‘grazen’ in de met afval bezaaide straten. Tussen het afval ligt veel plastic en metaal. Toen afgelopen week een gewonde koe behandeld werd na een ongeval, schrok de organisatie People for Animals Trust. Niet alleen bleek het dier drachtig, de dierenartsen troffen ook 71 kilo zwerfafval aan, waaronder plastic, metaal en spijkers. Helaas overleefden de koe en haar kalf de operatie van vier uur niet. Het kalf kon door al het afval in de maag niet goed groeien in de baarmoeder.
Ravi Dubey, oprichter van de People for Animals Trust:
“Dit was een schok voor ons. Ik heb dertien jaar ervaring, maar zo’n grote hoeveelheid afval heb ik nog nooit gezien. Het was een hele klus om alles uit de maag te halen.”
Ondanks de heilige status van de koe in India, kijken weinig mensen om naar hun welzijn. Dubey:
“Niemand geeft om hun bestaan. Op elke straathoek en in elke stad eten ze afval.”
Zwerfkoeien
De laatste jaren groeit de hoeveelheid zwerfkoeien op straat. De koe is heilig voor de Hindoe meerderheid van het land. Dat er nu veel meer koeien rondlopen komt doordat premier Narendra Modi, van de Hindoe-nationalistische partij, harde maatregelen neemt tegen het eten of slachten van de koe. Steeds vaker krijgen moslims en andere groepen te maken met geweld van een kleine groep fanatieke Hindoes voor het vervoeren of slachten van koeien. Uit angst voor dit geweld verwaarlozen boeren hun koeien liever dan ze te laten slachten. De dieren gaan dan rondzwerven.
In de onderstaande video is te zien hoeveel afval er uit de maag van de koe kwam. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.
Afval
De koe komt uit de stad Faridabad, onderdeel van Delhi. Met 3,3 miljoen ton per jaar is Delhi de stad met het grootste afvalprobleem. Maar in heel India is zwerfafval een groot probleem: het land is de op twee na grootste afvalproducent ter wereld en de verwachting is dat er in 2050 jaarlijks 436 miljoen ton afval zal zijn. Van al het huishoudelijk afval wordt 94 procent gedumpt.
Bronnen:
© AnimalsToday.nl Sophie Jongma
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
1 Comment
Comments are closed.
Blog Karen Soeters
Strijd mee tegen dierenleed!
Door (maandelijkse) donateur te worden, bied je een constante stroom van hulp die essentieel is voor redding en verzorging van oorlogsdieren in Oekraïne. Elke bijdrage, groot of klein, eenmalig of periodiek, maakt een verschil. Help je ook mee?
Leve de mens, “de Kroon op God’s Schepping!”
Ofwel, het enige dier dat oneindig veel ellende en schade aanricht op deze prachtige planeet aarde.
En daarmee zijn eigen leefomgeving én die van alle andere leven op aarde vernietigt!