De visserij maakt meer slachtoffers dan alleen de vissen. Ook vogels moeten het ontgelden. In 2014 ontving Stichting Vogelklas Karel Schot meer dan 100 vogels die het slachtoffer waren van een vishaak, -draad, -net of vergelijkbaar materiaal. Niet alleen poten en vleugels raakten verstrikt of gewond, maar ook ogen, snavels en slokdarmen.
Van 19 vogels heeft de stichting één of meerdere vishaken kunnen verwijderen en bij 37 vogels is draad van het lijf geknipt. Het betrof voor het merendeel watervogels en meeuwen, maar ook een kauw en een merel werden aan de haak geslagen.
Hoewel sommige vogels stierven of moesten worden geëuthanaseerd, kon gelukkig het grootste deel van deze vogels gered en weer in vrijheid gesteld worden.
De Stichting Vogelklas Karel Schot verzorgt zieke, gewonde en jonge vogels, die in de stad of in de omgeving van Rotterdam gevonden worden. Maar ook worden er egels en vleermuizen opgevangen.
Vogelklas Karel Schot roept iedereen op goed op te letten en geen vishaken, draden, netten, garen en ander draadwerk onnodig in het milieu te laten slingeren.
Bekijk hieronder nog meer foto’s van slachtoffers van de visserij die binnenkwamen bij Stichting Vogelklas Karel Schot:
©PiepVandaag.nl
Strijd mee tegen dierenleed!
Related posts
2 Comments
Comments are closed.
Hoe vaak ik hier in het park al achtergelaten visdraad en andere zooi heb opgeruimd….
Wat toch een prachtige hobby, vissen martelen voor je plezier en indirect de vogels en andere waterdieren ook nog eens flink martelen.
Zou zeggen ga eens echt leuke dingen doen in de natuur, iets waar je de natuur niet mee schaad, maar help de natuur, dat is hard nodig hier in Nederland, want ons land word steeds meer misbruikt voor de eeuwige zucht naar geld.